UP NEXT

Δείτε τα όσα δήλωσε για την Κω η Ιταλίδα δημοσιογράφος... (φωτό-βίντεο)

Silvia-KalamatiΠριν από λίγες μέρες η Ιταλίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας Σίλβια Καλαμάτη ήρθε σε επικοινωνία με την εφημερίδα μας, ζήτησε να μας συναντήσει, 
ώστε να μας παραχωρήσει ένα βιβλίο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, και λίγες μέρες αργότερα ήρθε στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας μας, όπου μας παραχώρησε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, τόσο για τη δημιουργία του βιβλίου της, αλλά και για την δεκαετή παρουσία της στο νησί μας.

Η Σίλβια Καλαμάτη εργάζεται σε μία μεγάλη βιβλιοθήκη της Ιταλίας, που χρονολογείται εδώ και 300 χρόνια και βρίσκεται κοντά στη Βενετία. Είναι ανεξάρτητη δημοσιογράφος και ασχολείται πάρα πολύ με την έρευνα και ειδικότερα για το θέμα τη Βόρειας Ιρλανδίας. Το περσινό καλοκαίρι βρέθηκε στην Κω, όπως συνηθίζει τα τελευταία 10 χρόνια και έμεινε έκπληκτη, όπως και οι περισσότεροι, με το θέμα του μεταναστευτικού. Από την μία έπρεπε σαν δημοσιογράφος να κάνει το καθήκον της, όπως δήλωσε, και να καταγράψει τα γεγονότα και από την άλλλη έβλεπε το νησί που τόσο έχει αγαπήσει και τους κατοίκους της να περνούν δύσκολες στιγμές. Ξεκίνησε λοιπόν να φωτογραφίζει διάφορα σημεία του νησιού, αλλά και πρόσωπα και όταν επέστρεψε στην Ιταλία προσπάθησε να ετοιμάσει ένα βιβλίο μόνο με έναν μικρό πρόλογο και με τις φωτογραφίες που είχε συλλέξει.

Η όλη κατάσταση της θύμισε αρκετά την πατρίδα της και την περιοχή Λαμπεντούζα... και γι αυτό έδωσε τον τίτλο "Κως, η νέα Λαμπεντούζα της Ελλάδας". Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της Βενετίας αποφάσισε να υποστηρίξει και να υιοθετήσει το βιβλίο της. Έτσι, επέστρεψε στην Κω, φέροντας μαζί το βιβλίο και κάνοντας "εκστρατεία" προκειμένου και αυτή να συνεισφέρει στην αντιστροφή του κλίματος, τονίζοντας πως είναι κρίμα οι Κώοι, που βοήθησαν και πρόσφεραν τα πάντα γι αυτούς τους ανθρώπους να το πληρώνουν με μεγάλο τίμημα, όσον αφορά τον τουρισμό, αυτό το καλοκαίρι. Προτρέπει σε όποιες πόλεις ταξιδεύει, αλλά και στην χώρα της, τους Ιταλούς να επισκεφτούν την Κω γιατί είναι ένα πανέμορφο νησί, με καθαρές θάλασσες, μαγικά τοπία, πλούσια ιστορία και αρχαιολογικούς χώρους, που θα ζήλευε κάθε τόπος.

Δείτε τα όσα ενδιαφέροντα μας δήλωσε στην κάμερα της Kostoday

  • DSC_9476
  • DSC_9481
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
επιστροφη στην κορυφη