UP NEXT

Σύμπραξη Επιχειρηματικότητας Κω - Τουρκίας (πλούσιο φωτο/ρτάζ)

Untitled-4Διήμερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως 9 Νοεμβρίου, στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Διδύμων της Τουρκίας. Η αποστολή της Κω, στην οποία συμμετείχαν 28 άτομα, μεταξύ
αυτών, ο πρόεδρος του Εμπορικού Tμήματος κ. Γιαλλίζης Στέργιος.

Φωτο/ρταζ: Παναγιώτης Γρηγορίου
Επιμέλεια: Καλλιόπη Δανελλάκη & Κατερίνα Μπαλάσα
Απώτερος σκοπός της διημερούς συνάντησης ήταν η συνεργασία της γειτονικής πόλης των Διδύμων και της Κω στον τομέα του τουρισμού και στον κλάδο των κατασκευών. Πιο συγκεκριμένα, οι δύο πλευρές αναζητούν τρόπους αξιοποίησης της άνθησης, που γνωρίζει ο τομέας της ανοικοδόμησης, των τροφίμων και  των εμπορικών καταστημάτων.

Όσον αφορά τον τομέα του τουρισμού, που απασχολεί τον μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων στο νησί μας, οι προτάσεις που συζητήθηκαν αφορούσαν τον μαθητικό και ιστορικό τουρισμό.  Ο μαθητικός τουρισμός, αποτελεί έναν πολλά υποσχόμενο τομέα με εξαιρετικά οφέλη και συνεισφορά στην τουριστική και ταξιδιωτική βιομηχανία. Ο Μαθητικός Τουρισμός, τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται διαρκώς, καθώς υπολογίζεται πως οι σπουδαστές και οι νεαρότεροι εν γένει ταξιδιώτες αποτελούν πάνω από το 20% των τουριστών διεθνώς.
Αναφορικά με τον ιστορικό τουρισμό, η Ελλάδα και το νησί της Κω κρύβει κομμάτια ιστορίας, που μπορούν να φέρουν σε επαφή τους τουρίστες με τα ήθη, τα έθιμα, την παράδοση και την ιστορία του τόπου. Η Κως μπορεί να προσφέρει πληθώρα εμπειριών, εκμεταλλευόμενη την ποικιλότητα των τοπίων της, τους φυσικούς της πόρους, τον πολιτισμικό και ιστορικό της πλούτο, με την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμά της.

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ
Η αποστολή της Κω ξεκίνησε Παρασκευή πρωί από το λιμάνι, με προορισμό τα γειτονικά παράλια. Η υποδοχή που επεφύλαξαν οι Τούρκοι εκπρόσωποι του Δήμου των Διδύμων, του τουρκικού Επιμελητηρίου και τοπικών φορέων ήταν εξαιρετική. Από το πρώτο λεπτό της άφιξης μέχρι και το τελευταίο λεπτό της αναχώρησης της Κωακής αποστολής, η φιλοξενία ήταν άψογη. Η υποδοχή που επεφύλαξαν περιελάμβανε στοιχεία της παράδοσης και του πολιτισμού τους, με παραδοσιακές εμφανίσεις και τοπικά προϊόντα, εντάσσοντας μας απευθείας στο κλίμα του σκοπού της συνάντησης.

Η δική μας αποστολή στις «αποσκευές» της μετέφερε δενδρύλλια ελιάς, ως ένδειξη φιλίας και αδελφοποίησης των δύο πόλεων. Τα οποία στη συνέχεια φύτεψαν στο προαύλιο χώρο του Δήμου των Διδύμων.
Στη συνέχεια οι Τούρκοι εκπρόσωποι μας έφεραν σε επαφή με τον πολιτισμό και την παράδοσή τους, αφού είχαν οργανώσει φεστιβάλ με τα τοπικά τους προϊόντα και μας ξενάγησαν στα μνημεία, τους αρχαιολογικούς χώρους, στα θέατρα της περιοχής, ενώ δεν παρέλειψαν να αναδείξουν έργα τουριστικής ανάπτυξης της πόλης, όπως η υπερσύγχρονη Μαρίνα, η οποία βάσει πληροφοριών φιλοξενεί πάνω από 500 σκάφη.
Μετά την ξενάγηση ακολούθησε στο κτίριο του επιμελητηρίου η συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών για την μελλοντική συνεργασία και δράση, ενώ τέθηκαν επί τάπητος οι τρόποι διεύρυνσης και εύρυθμης λειτουργίας και συνεργασίας των δύο χωρών.  Με το πέρας της συζήτησης, οι δύο πρόεδροι των Επιμελητηρίων αντάλλαξαν αναμνηστικές πλακέτες και δώρα μεταξύ τους.   

Η συνάντηση έκλεισε όμορφα και ζεστά με ένα όμορφο δείπνο στο Meandros Village, όπου εκεί γεύτηκαν την ανατολίτικη κουζίνα και γνώρισαν την τουρκική γαστρονομία.  
Το πρωί της Κυριακής η αποστολή της Κω αναχώρησε για το νησί μας, έχοντας αποκομίσει πλούσιες εμπειρίες, νέες επιχειρηματικές ιδέες, εναλλακτικές προτάσεις ανάδειξης των τοπικών προϊόντων και ικανοποίηση από την εξέλιξη των συζητήσεων. Τέτοιες προσπάθειες χρίζουν επιβράβευσης και ανοίγουν τον δρόμο για έμπρακτες ,νέες επιχειρηματικές δράσεις!
ΑΠΟΣΤΟΛΗ
1. ΓΙΑΛΛΙΖΗΣ  ΣΤΕΡΓΙΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΒΕΔ
2. ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ  ΕΒΕΔ
3. ΓΑΜΠΙΕΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ - ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ .ΕΒΕΔ
4. ΣΑΡΑΓΙΑΣ  ΗΛΙΑΣ  - ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ .ΕΒΕΔ
5.ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ .ΕΒΕΔ
6. ΧΟΥΛΞΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ - ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ .ΕΒΕΔ
7. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΚΩ .
8.ΤΕΧΝΙΤΗΣ  ΚΩΣΤΑΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΚΩ
9. ΠΑΠΑΔΟΥΛΗ ΕΛΕΝΗ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ & ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ  ΚΩ.
10. ΓΙΑΝΝΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΤΑΜΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ & ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ  ΚΩ.
11. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "KOSTODAY"
12. ΛΑΔΙΚΟΣ ΠΑΡΗΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ "ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ" και τηλεόραση "ΑΙΓΑΙΟ" .
13. ΚΑΝΑΚΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
14. ΜΑΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ .
15. ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ ΑΝΤΩΝΗΣ (ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΩ)
16.ΤΡΟΙΚΙΛΗΣ  ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
17. ΣΠΥΡΟΥ  ΤΑΣΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΣ
DSC 7974 DSC 0608 DSC 0683  
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
επιστροφη στην κορυφη